Учество во TED Global Collaborations

Во рамките на TED Global Collaborations, глобални иницијативи за соработка помеѓу наставници и ученици, наставничката по англиски јазик Марија Стојкова, започна соработка со наставничката Џенифер Грука од Основното училиште „Џон … Read More

Прв транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA)

Првиот транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA) се одржа од 25.10.2023 до 27.10.2023 во Трнава, Словачка. На состанокот учествуваа претставници од … Read More

Летен франкофонски камп

Од 20 – 25 јуни, учениците Андон Крстев 7одд. (ментор Трајанка Апостолова) и  Невенка Андова 8одд. (ментор Александра Балкански) како награда за постигнатите високи резултати на Државните натпревари по француски … Read More

Наши наставници на 40 работилница на Future Classroom Lab во Брисел

Двајца наставници: Ѓорѓина Димова и Зоран Симоновски учествуваа на 40 работилница на Future Classroom Lab која се одржа на 16 и 17 јуни во Брисел. На работилницата наставниците заедно со … Read More

Добиена европска ознака STEM School Label

Нашето училиште доби европска ознака за СТЕМ образование Stem School Label – Competent. Ознаката покажува дека училиштето како заедница развива добра СТЕМ стратегија и дека е на вистинскиот пат кон … Read More

Одбележан Денот на планетата Земја

По повод Денот на планетата Земја 22.04 денес ООУ ,,Страшо Пинџур’’ од Неготино со дел од наставниците и учениците од 9 одделение во соработка со Ј.П.Комуналец Неготино се изврши пошумување … Read More

Одбележан месецот на францускиот јазик

Месец март е месец на францускиот јазик, месец на Франкофонијата. По тој повод, сите земји членки на франкофонската заедница, од сите континенти на светот, ја одбележуваат и прославуваат франкофонијата и … Read More