Детски лирски треперења 2024

Успешно учество и претставување на нашето училиште на 45.Фестивал на детско поетско творештво ,,Детски лирски треперења 2024″ на ученичката Ана Николова, под менторство на наставничката Милена Златковиќ.  

Летен франкофонскин камп 2024 Охрид

Со францускиот јазик до нови доживувања, нови искуства и нови пријателства. Во периодот од 24 јуни до 02 јули, нашата ученичка Маја Арсова, од седмо одделение учествуваше на Летниот франкофонски … Read More

Избрани првенците на генерацијата 2023/24

Наставничкиот совет при ООУ „Страшо Пинџур“ одлучи Првенци на генерацијата 2023/24 да бидат прогласени учениците: Невенка Андова 9б Христијан Стојанов 9а При тоа пофалени ученици за посебни постигања да ги … Read More

Второ место на литературен конкурс

На Меѓународниот литературен хумористичен конкурс „ Јамболијата што лае“, ученичката Марија Атанасовска, под менторство на одделенскиот наставник Марина Станиславова освои втора награда за песната „Веселата дружина“. На 08.06.2024 год. во … Read More

Театарска претстава Бегалка

Вечерва е премиерата на претставата “Бегалка” од Васил Иљоски, во режија на Маја Атанасова, изведена од членовите на драмската секција во нашето училиште! Споделуваме неколку фотографии од генералната проба за … Read More

Базар на десерти

На 4 јуни учениците од 9 одделение организираа базар на десерти на градскиот плоштад. Базарот е дел од активностите на учениците по предметот Иновации кои ги реализираат заедно со наставничката … Read More