Дополнително известување во врска со повикот на МОН за финансиска поддршка

Се известуваат родителите на учениците кои доставија документација за повикот од МОН за финансиска поддршка, а се невработени дека во прилог на документацијата ЗАДОЛЖИТЕЛНО ТРЕБА ДА ДОСТАВАТ И ИЗВОД ОД … Read More

Работилница на тема „Стоп за користење на пиротехнички средства и петарди“

На ден 21.12.2023 година од страна на Отсек за превенција при СВР Велес со учениците од ООУ,,Страшо Пинџур,, во Неготино во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници спроведена е едукативна … Read More

Хемиски спектакл

На 14.12.2023 учениците од осмо одделение од нашето училиште под менторство на наставниците Велика Маркова и Марика Вучкова учествуваа на ,,Хемиски спектакл”организиран на институтот по хемија на ПМФ-Скопје.Со изведба на … Read More

Учество во TED Global Collaborations

Во рамките на TED Global Collaborations, глобални иницијативи за соработка помеѓу наставници и ученици, наставничката по англиски јазик Марија Стојкова, започна соработка со наставничката Џенифер Грука од Основното училиште „Џон … Read More

Резултати од регионалниот натпревар по македонски јазик

Денес, 18.11.2023год. (сабота) , во ООУ ,,Страшо Пинџур”- Неготино,  се одржа Регионален натпревар по предметот Македонски јазик  за основното и средното образование. Од нашето училиште успешно се претстави ученикот од … Read More

Прв транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA)

Првиот транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA) се одржа од 25.10.2023 до 27.10.2023 во Трнава, Словачка. На состанокот учествуваа претставници од … Read More