Резултати од литературниот конкурс по повод патрониот празник

По повод Патрониот празник на нашето училиште „Страшо Пинџур“, Неготино, Активот по Македонски јазик, на ден 20.02.2024 год. организираше литературен конкурс на тема: Мојот јазик – мојот корен мојата душа, … Read More

Работилница на тема „Стоп за користење на пиротехнички средства и петарди“

На ден 21.12.2023 година од страна на Отсек за превенција при СВР Велес со учениците од ООУ,,Страшо Пинџур,, во Неготино во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници спроведена е едукативна … Read More

Хемиски спектакл

На 14.12.2023 учениците од осмо одделение од нашето училиште под менторство на наставниците Велика Маркова и Марика Вучкова учествуваа на ,,Хемиски спектакл”организиран на институтот по хемија на ПМФ-Скопје.Со изведба на … Read More

Учество во TED Global Collaborations

Во рамките на TED Global Collaborations, глобални иницијативи за соработка помеѓу наставници и ученици, наставничката по англиски јазик Марија Стојкова, започна соработка со наставничката Џенифер Грука од Основното училиште „Џон … Read More

Резултати од регионалниот натпревар по македонски јазик

Денес, 18.11.2023год. (сабота) , во ООУ ,,Страшо Пинџур”- Неготино,  се одржа Регионален натпревар по предметот Македонски јазик  за основното и средното образование. Од нашето училиште успешно се претстави ученикот од … Read More

Прв транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA)

Првиот транснационален состанок во рамки на Еразмус+ проектот Creating the Network of Excellent ULCA Schools (NELCA) се одржа од 25.10.2023 до 27.10.2023 во Трнава, Словачка. На состанокот учествуваа претставници од … Read More

Средба со Амбасадорот на Република Франција

На покана на Амбасадорот на Република Франција, директорот Сашо Ѓорѓиев, заедно со наставничката по Француски јазик Трајанка Апостолова и ученикот Илија Богоев, присуствуваа на коктел средба во резиденцијата на францускиот … Read More