Одбележан Денот на планетата Земја

По повод Денот на планетата Земја 22.04 денес ООУ ,,Страшо Пинџур’’ од Неготино со дел од наставниците и учениците од 9 одделение во соработка со Ј.П.Комуналец Неготино се изврши пошумување на дрва со цел за значењето и зачувувањето на животната средина и подигање на еколошката свест.
Неодговорното однесување на човекот доведе до климатски промени.
Денот на планетата Земја претствува можност секој жител на планетата да размисли за своето однесување кон Земјата и да придонесе да биде почиста и поубава.
Само здрава и чиста животна средина може да ни овозможи квалитетен живот