Резултати од регионалниот натпревар по англиски јазик

На 07.05.2022 во организација на ЕЛТАМ МК се одржа регионален натпревар по англиски јазик на кој 9 наши ученици зедоа учество. Под менторство на наставниците Петар Лазов, Љубица Толовска и Марија Стојкова учениците одлично го претставија училиштето и го постигнаа следните резултати:

 

9 одд – Ангела Лазова – 2 место, Маријана Николова – успешно претставување

8 одд – Марија Атанасова – 2 место, Екатерина Хаџиска – 2 место

7 одд – Дафина Будбарова – 2 место,  Ленче Најдова – успешно претставување

6 одд – Давид Гонзалез – 3 место

5 одд – Марија Јанчева – 2 место, Даријан Анѓелков – 2 место

Учениците со освоени места се пласираа на државниот натпревар кој ќе се одржи на 28.05.2022 во Скопје. Им честитаме на сите ученици!