Општински натпревар во футсал

На 23.03.2022 во спортската сала на ООУ ,, Димката Ангелов-Габерот” од Демир Капија се одиграни општински натпревар во футсал за 6 и 7 одделение.
Учество земаа екипите од :
ООУ,,Страшо Пинџир “ Неготино
ООУ ,,Гоце Делчев “ Неготино
ООУ,, Димката Ангелов – Габерот” од Демир Капија
Прво место го освои екипата на нашето училиште под менторство на наставникот Јордан Симоновски. Им посакуваме успех во понатамошните натпревари.