Планинарска тура со полуматурантите

Предизвикот од Федерацијата на училишен спорт е прифатена од учениците и нивниот професор по ФЗО Зоран Симоновски ООУ ,,Страшо Пинџур “ од Неготино спроведе искачување на висорамнината таканаречена (Цуцката) во пријатна атмосфера со полуматурантите и другите ученици како за крај од нивното основното образование .ременските услови беа идеални за ваква планинарска рута. Децата беа подготвени со облека, обувки, храна и вода. Фокусирате се на здравите навики за да сите заедно создадеме квалитетни сегашни и идни генерации кој светот зависи од сите нас. Пандемијата предизвикана од Ковид-19, придонесе поголема заинтересираност за планинарски активности односно луѓето да поминуваат повеќе време во природа. Планинарењето претставува релаксација од психичките напори што човекот ги доживува на работното место и градските бучави предизвикани со брзото темпо на животот.