Резултати од општинскиот натпревар по англиски јазик

На 20.03.2021година, во организација на ЕЛТАМ МК, онлајн се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик за учениците од 5то до 9то одделение од основното образование. Под менторство на наставниците Петар Лазов, Љубица Толовска и Марија Стојкова од нашето  училиште на натпреварот  учество зедоа 10 ученици кои постигнаа одлични резултати и сите се пласираа на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 17.04.2021.

 

Одделение Име на ученик Ментор Освоено место
V Снежана Волканоска Љубица Толовска 1 место
V Андон Крстев Љубица Толовска 2 место
VI Ленче Најдова Љубица Толовска 1 место
VI Мартина Андонова Петар Лазов 1 место
VII Екатерина Хаџиска Марија Стојкова 1 место
VII Марија Атанасова Љубица Толовска 2 место
VIII Ангела Лазова Марија Стојкова 2 место
VIII Симона Мојсова Марија Стојкова 2 место
IX Вера Најдовска Петар Лазов 1 место
IX Стефанија Настова Петар Лазов 2 место

 

На сите ученици им честитаме за постигнатите резултати и им посакуваме многу успех и на регионалниот натпревар!