Регионален натпревар по хемија

На 6.5.2023 во СОУ”Јосиф Јосифовски”-Гевгелија се одржа регионалниот натпревар по ХЕМИЈА организиран од Сојузот на хемичари и технолози на Македонија .Учениците од нашето училиште ги постигнаа следниве резулати:   1.Јулија … Read More

Обука на тема „Стратегии за воведување на настава со фокус на ученикот“

На 17.01.2023 во училиштето се одржа интерна обука на тема „Стратегии за воведување на настава со фокус на ученикот“. На обуката наставниците се запознаа со предностите на наставата со фокус … Read More