Наша наставничка добитник на меѓународна награда

Честитки за нашата наставничка Ѓорѓина Димова! Голема чест и радост е што токму таа ја освои наградата за Биоекономија на Scientix во рамките на Stem Discovery Campaign 2024. Оваа награда е заслужено признание за нејзините напори и посветеност во промовирањето на биоекономијата и одржливиот стил на живот.
Наградите на Scientix се познати по тоа што го признаваат и го наградуваат трудот на наставниците кои ги инспирираат и едуцираат новите генерации во областа на STEM (наука, технологија, инженерство и математика). Наградата за Биоекономија особено го нагласува значењето на интегрирањето на еколошките принципи и одржливоста во наставните програми.
Успехот на наставничкта е инспирација за сите нас и пример за тоа како преку посветеност и креативност може да се направи позитивна промена во општеството.