Одбележан Патрониот празник на училиштето

На 05.03 (вторникт) беше одбележан Патрониот празник на нашето училиште. Учениците и наставниците подготвија пригодна програма во чест на сеќавањето на Страшо Пинџур и неговото дело.

По повод овој ден ученици од 7 и 8 одд под менторство на наст. Трајанка Апостолова изготвија мултимедијален проект насловен како „Јас сум Страшо Пинџур“.

https://youtu.be/Wmv6X20r7rI?si=nAEX4PDvjP9uGmCN