Резултати од регионалниот натпревар по македонски јазик

Денес, 18.11.2023год. (сабота) , во ООУ ,,Страшо Пинџур”- Неготино,  се одржа Регионален натпревар по предметот Македонски јазик  за основното и средното образование. Од нашето училиште успешно се претстави ученикот од  8 одделение Иван Иванов, под ментортво на наставничката Јасмина Николова, кој се рангираше на 2 место и  се стекна со право на учество на Државниот натпревар.

Честитаме и му посакуваме успех на државниот натпревар.