Активности по повод Денот на планетата Земја,

По повод роденденот на нашата планета Земја, учениците од петто в одд. се вклучија во акции чија цел е подигнување на свеста за неопходноста од зачувување и заштита на нашиот единствен дом. – Вози се со велосипед! – Учествувај во еколошки акции!