Посета на Дневниот центар Порака

По повод 3 декември Меѓународен ден на лицата со попреченост и денес 5 декември светски денот на волонтерството имаме активност со нашите ученици од ООУ ,,Страшо Пинџур” од Неготино предводени од проф.по физичко Зоран Симоновски да волонтираат, помагаат во дневните активности во Дневниот центар Порака од Неготино. Имавме заедничка изработка на фигури, играње домино, карти, слагалица и на кај караоке со песни. Со македонски народни песни игравме ора . Благодариме за соработката со дневниот центар Порака од Неготино.