Конференција „ULCA Pathway to Excellent Schools“

На 9 и 10 ноември на Католичкиот универзитет во  Ружомберок се одржа втората конференција во рамки на Еразмус проектот „Upgrade with Learner Centered Approach“.  На конференцијата насловена „ULCA Pathway to Excellent Schools“ се презентираа резултатите од проектот како и визијата за извондредни училишта.

На конференцијата имаше претставници  од Словачка, Словенија, Турција, Киргистан, Македонија. Литванија и Латвија. Од нашето училиште учествува наставничките Марија Стојкова и Ѓорѓина Димова. Наставничката Ѓорѓина исто така имаше свое излагање на конференцијата и реализираше практична работилница на тема „ИКТ алатки кои поддржуваат LCA“.