Европска недела на спортот

По повод Европската недела на спортот во Неготино се одржа спортски настан на кој учество земаа ученици од ООУ ,,Страшо Пинџур” Неготино Настанот се одржа денес во 14 часот со почеток на велосипедската рута од ООУ ,,Страшо Пинџур “ Неготино низ Криволак,Пепелиште и завршеток на велосипедската рутата во ООУ ,,Страшо Пинџур “ Неготино Потребени работи за учество : исправен велосипед, спортска облека, ранче со храна,вода и позитивена спортска енергија 🙂 Настанот е организиран во соработка со Општина Неготино, Агенцијата за млади и спорт, Федерација на училишен спорт . Благодарност до сите учесници и подржувачи на настанот од мое лично име како организатор и од ООУ ,,Страшо Пинџур’’ Неготино .