Успешно завршени обуки во Литванија

Шест наставници од нашето училиште во периодот од 03-13 јули беа на обука во Вилниус, Литванија. Наставниците следеа две обуки.

Learn and Lead – обука за личен развој водена од Јана Чинорадска и Learned Centered Approach  – обука за настава со ученикот во фокус водена од Габриела Лојова.

Наставниците успешно ги поминаа и двете обуки и се здобија со сертификати.

Обуката е во рамки на Еразмус+ проектот “Upgrade with Learner Centered Approach” кој втора година освен во нашата земја се реализира и во Словачка, Словенија, Литванија и Латвија.