Резултати од регионалниот натпревар по математика

На ден 26.03.2022 г. (сабота) се одржа  регионалниот натпревар по математика за учениците од основните училишта од Велес, Свети Николе, Богомила, Градско, Лозово, Чашка и Извор Кавадарци, Неготино, Росоман, Демир Капија и Конопишта

Нашите ученици го постигнаа следниов успех:

Ред.број Име и презиме одделение ментор награда
1 Лазар Бојков 4 Цанка Костова III
2 Роберт Василев 4 Јасмина Анѓелкова Пофалница
3 Христина Богоева 4 Јасмина Анѓелкова Пофалница
4 Ева Ганчева 4 Цанка Костова Пофалница
5 Александра Хаџиска 4 Цанка Костова Пофалница
6 Андон Крстев 6 Весна А. Караева III
7 Дафина Будбарова 7 Сања Митрева III
8 Христијан Стојанов 7 Сања Митрева III
9 Екатерина Хаџиска 8 Силвана Миладинова III
10 Лилјана Лазова 8 Силвана Миладинова Пофалница

Честитки за сите ученици на натпреварот- наградени, пофалени и успешно учество и нивните ментори. Им посакуваме понатамошен успех на натпреварите што следуваат.