Машкиот ракометен тим прво место на општинскиот натпревар

Нашиот ракометен тим составен од ученици од 8 и 9 одделение денес учествуваше на општинскиот натпревар во ракомет. Нашите се натпреваруваа со тимови од    ООУ „Гоце Делчев“ – Неготино  и ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – Демир Капија и  освоија првото место и продолжуваат на регионалниот натпревар. Ментор: Сузана Андонова наст. по физичко и здравствено образование.