Одбележана Европската недела на спортот

Учениците од ООУ ,,Страшо Пинџур ‘’ од Неготино се приклучија во одбележување на Европска недела на спортот со возење на велосипед . Заедно до почиста животна средина и здрави животни навики. Велосипедот е средство за уживање и симбол на слобода.