Одбележан Патрониот празник на училиштето

Денес како и целата учебна година и Патрониот празник се одбележа онлајн. На нашата фејсбук страна можеа да се проследат сите активности.

Во училиштето се положи свежо цвеќе на бистата на нашиот Патрон Страшо Пинџур. Директорот Сашо Ѓорѓиев во својот говор посака што побрзо враќање на учениците во училиштето.  Потоа тој ги додели наградите на учениците кои имаа најдобри состави на литературниот конкурс. На крајот  колегите кои оваа година заминаа во пензија добија пригодни подароци од училиштето.

За оние кои не успеаја да проследа во продолжение ги поставивме сите видеа и овде.